Totaaloplossingen in techniek

Klerks is gespecialiseerd in TECHNIEK. Wij bieden meerwaarde door onze klanten te ONTZORGEN. Bij elk project, van klein tot groot, werken wij samen met u naar de juiste OPLOSSING.

Naast de keuze voor het ontwikkelen en bouwen van een nieuwe machine is er vaak ook de mogelijkheid om een oude machine te reviseren en eventueel te verbouwen. Dit kan zijn omdat het goedkoper is, of omdat er dan sneller over meer prodcutiecapaciteit beschikt kan worden.

Veel geld uitgeven is immers altijd zo gedaan, en soms is het helemaal niet nodig. Machines worden vaak veel degelijker gebouwd dan nodig is voor de toepassing, en dan kan het soms heel lonend zijn om een aantal slijtage onderdelen te vervangen en door te produceren met de oude machine, in plaats van overgaan tot de aankoop van een nieuwe machine. Sommige machines worden juist weer zo intensief gebruikt dat er na een bepaalde gebruiksperiode van een vastgesteld aantal uren vooraf al bepaald is dat er een revisie nodig is.

Bij firma Klerks kunt u terecht voor de allerkleinste tot aan de allergrootste revisieklussen. Een aantal lagers in motoren of aandrijflijn vervangen, of het demonteren van een gebruikte productielijn op locatie, aanpassen en reviseren bij ons in de werkplaats, en weer inbedrijfstellen bij op een nieuwe locatie behoort allemaal tot onze mogelijkheden. Als u overweegt om een machine te reviseren, of wellicht twijfelt tussen reviseren of nieuwbouw kunt het beste even contact met ons opnemen. Wij zitten klaar om u te helpen en te adviseren.

Om u een indruk te geven van wat een revisie precies in kan houden hebben wij een aantal projecten hieronder toegelicht en proberen te illustreren met foto's en filmpjes. 

 

Revisie Bakkenstapelaar Klein

Revisie bakkenstapelaar
Revisie Sokkenboor KleinRevisie sokkenboormachine

 

 Dummy

     

 

Revisie bakkenstapelaar

Van een klant in de voedingsmiddelenindustrie kregen wij de vraag of wij het stapelen van bakken met hete ragout konden automatiseren. Dit gebeurde tot nu toe steeds met de hand, en omdat de ragout circa 90° C is als deze uit de Nautamenger komt ontstonden er soms gevaarlijke situaties (kans op brandwonden). Extra uitdaging was om dit op korte termijn te realiseren, en binnen een beperkt budget. 

Oude Situatie Bakkenstapelaar

 

Zoals altijd zijn wij eerste de oude situatie en de wens van de klant goed gaan analyseren. Het bestaande proces wordt in kaart gebracht en er worden diverse foto's en filmpjes gemaakt, alsmede bemate schetsen van de situatie. Dit om een juist beeld te krijgen van waar de knelpunten in het huidige proces zitten, en uiteindelijk duidelijk te kunnen communiceren met de engineers en monteurs. Uiteraard moet er bij bestaande installaties extra goed gekeken worden naar aansluitingen aan machines en componenten.

Begin Filmpje Stapelaar Oude Situatie

Als er dan uiteindelijk duidelijk is wat het probleem precies is kan er worden nagedacht over een mogelijke oplossing. In dit geval werd er al snel gekozen voor het aanpassen van een gebruikte machine, een bakkenstapelaar. Deze kwam toevallig beschikbaar nadat een concurrent van onze klant failliet ging. Een aantal monteurs zijn de bakkenstapelaar op locatie gaan demonteren, en hebben deze in Haarsteeg in onze werkplaats weer opgebouwd. Samen met de klant is gekeken naar zaken als de meest prettige werkhoogte, de verschillende stappen in het proces, en uiteraard naar de veiligheid. Net zoals alle nieuwbouw machines kunnen ook gereviseerde machines worden voorzien van een CE certificering. Hieronder vindt u een opstelling van de bakkenstapelaar in de oude situatie.


Start Filmpje Oude Fabriek

 

Revisie sokkenboormachine

Meer informatie over dit project volgt later.