Totaaloplossingen in techniek

Klerks is gespecialiseerd in TECHNIEK. Wij bieden meerwaarde door onze klanten te ONTZORGEN. Bij elk project, van klein tot groot, werken wij samen met u naar de juiste OPLOSSING.

Bij firma Klerks voert de machinebouw al jaren de boventoon. Kleine machines en machineonderdelen, maar ook grote machines, en complete productielijnen behoren tot de mogelijkheden. Alles om een industrieel proces makkelijker, sneller, efficienter, gelijkmatiger, of beter te laten verlopen. Automatisering dus door de inzet van machines of robots, zodat productiekosten omlaag kunnen en productierendement omhoog.

Machinebouw is dus de basis van onze organisatie. Tenslotte moet er dan ook iets gedaan worden met de mooie plannen bedacht door de engineers en constructeurs, en als er nooit wat gebouwd wordt is er ook niets om later te onderhouden of te reviseren. Door de jaren heen zijn er al vele machines hier in de werkplaats gebouwd en uiteindelijk op locatie opgeleverd. Van klein tot groot. Van eenvoudig tot compleet onbemande gerobotiseerde productiestraten. Onze specialisme ligt bij de speciaalbouwmachines. Elke keer blijkt dit weer een nieuwe uitdaging omdat geen machine hetzelfde is als de vorige. Toch blijft de drang om vernieuwende machines te bouwen groot, zeker als uit de waardering van de klanten blijkt dat we het goed hebben gedaan.

Hieronder ziet u een aantal foto's en filmpjes van projecten die wij door de jaren heen gerealiseerd hebben, en waar wij op dit moment nog mee bezig zijn. Mocht u geïnteresseerd zijn in een machine of ziet u een toepassing vergelijkbaar met waar u naar op zoek bent? Schroom dan niet en neem contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

  

   

Stavenaanpunter En Sokkenpers Klein

Stavenaanpunter / sokkenpers

Ra 455 Klein

Rapid Applicator

 

Kabelslijpmachine Klein

Kabelslijpmachine

 

 

Automatisering Promolding Klein

 Automatisering Versaflex

 

Test 2Kabelwikkelmachine

Opvoerband Klein

Opvoerband RVS

Gaasband Klein

 Gaasband RVS

Hijsjip Klein

Klerks hijsJIP

 
     

 

Stavenaanpunter / sokkenpers

Informatie over dit project volgt later

 

 

Rapid Applicator

De Rapid Applicator is een uitvinding ontstaan uit de samenwerking tussen John Klerks als machinebouwer, en Marcel Vermeulen als signmaker en eindgebruiker van het product. Enkele jaren geleden was Marcel Vemeulen van Vermeulen Reclame in Drunen op zoek naar een ergonomische applicatietafel om zijn productieproces te verbeteren. Echter waren er op dat moment weinig aanbieders van dit soort producten, en Marcel werd getipt om eens te gaan praten bij firma Klerks. Als snel was er een klik tussen de twee ondernemers en eerste type applicatietafel werd ontwikkeld voor gebruik bij Vermeulen Reclame. De machine werd opgemerkt door een distributeur van sing making equipement en al gauw kwam de vraag of er een commerciële variant van de nieuwe applicatietafel ontwikkeld kon worden. Dit zagen de beide ondernemers wel zitten, een BV werd opgericht, en Rapid Applicator was als bedrijf geboren. Nog steeds worden er Rapid Applicators gebouwd door firma Klerks, en wordt het product steeds weer verbeterd zodat het aan de hoge eisen van de huidige generatie signmakers blijft voldoen. Indien u overweegt een Rapid Applicator aan te schaffen, of u wilt meer informatie over dit product dan mag u altijd contact met ons opnemen, of u kijkt even op de website van Rapid Applicator.

 

Kabelslijpmachine

Wij werden benaderd door een klant gespecialiseerd in het maken van binnen- en buitenkabelsamenstellingen voor fietsen en andere apparaten. U moet dan denken aan bijvoorbeeld remkabels of versnellingskabels. Deze kabels komen binnen op enorme rollen, en worden dan klantspecifiek op maat gemaakt en geassembleerd. De vraag aan ons was of wij een offerte wilde maken voor een tweetal machines voor de productie van nader te bepalen lengtes buitenkabels. Nadat de machine een vooraf ingesteld aantal kabels gemaakt had moest deze automatisch afslaan, en het moest mogelijk zijn om verschillende diameters kabels met de machines te verwerken. Een wens was of de machine stiller kon zijn dan de meeste andere machines die bij de productie van kabels worden gebruikt.

Aan de hand van dit wensen en eissenpakket werd een offerte met een ontwerptekening gemaakt. Nadat deze samen werden goed gekeurd werd de tekening verder uitgewerkt en kon de productie beginnen. 

 

Automatisering Versaflex

Plaatje Filmpje Automatisering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms komt de vraag om niet één specifieke machine te bouwen, maar om een proces te optimaliseren. In dit geval werd deze specifieke vraag gesteld aan de firma Micropulse in Oss die gespecialiseerd zijn in machinebesturingen alsmede het programmeren en inbedrijf stellen van robots. Echter zochten zij een partner voor het produceren van een aantal 'robottools,' transportbanden, een aantal overige specifieke componenten, en het mee in bedrijfstellen van componenten ingekocht bij andere bedrijven.

Ondanks de op dat moment heersende drukte werd er tijd ingepland en werd het project in een afzienbare tijd gerealiseerd volgens de wensen van de klant. Op dit moment wordt er daar een tegelsysteem geproduceerd dat ingezet kan worden als tijdelijke vloer. De eerste testvloer is reeds een feit op Londen Heathrow. Neemt u gerust contact met ons op mocht u op zoek naar een partner om uw automatiseringsproject te begeleiden.

 

Kabelwikkelmachine

Informatie over dit project volgt later

 

Opvoerband RVS

Informatie over dit project volgt later

 

Gaasband RVS

Informatie over dit project volgt later

 

Klerks hijsJIP

Hijsjip Aan Kortnek

 

 

 

 

 

 

In de tijd dat firma Klerks nog actief Giant knikladers van Tobroco verkocht werden er ook regelmatig toebehoren en aanbouwdelen voor klanten ontwikkeld en gebouwd. Een hardloper was de Klerks hijsJIP die compleet met gebruikershandleiding en CE certificering geleverd werd. Aangezien dit een compleet en dus CE goedgekeurd product betreft wordt de Klerks hijsJIP nog steeds in kleine series geproduceerd voor Giant dealers.

 

Ce Hijsjip Voorraad Jippen