ONS VERHAAL

Elke start is een nieuw AVONTUUR. Ook het begin van een nieuw bedrijf. Hieronder leest in u in het kort het verhaal over het ontstaan van Klerks. ONS VERHAAL.

Wij zijn Klerks

Het was in de winter van 2001 dat John Klerks op een zekere dag thuis kwam en tegen zijn vader zei: ,,Pa, ik begin voor mezelf!!'' Frie Klerks reageerde hierop met: ,,Da's mooi jongen, wat ga je doen dan?''

De jonge John had al enige jaren ervaring in het machinebouwers vak, maar besloot na overleg met zijn vader toch om een technische handel te beginnen in materialen ten behoeve van de grond-, weg-, en waterbouw. Hierbij moet men denken aan verbruiksmateriaal zoals handschoenen en zaagbladen, tot aan machines in allerlei formaten zoals trilplaten en knikloaders. Echter bleef de interesse in machinebouw bestaan, en dit is John Klerks er dan ook altijd bij blijven doen.

Vader En Zoon KlerksBeide bedrijfsonderdelen groeiden gestaag, en door bijzonder positieve referenties van klanten is er van een crisis eigenlijk nooit echt sprake geweest. Op een gegeven moment is besloten de het bedrijf te splitsen, er kwam een nieuwe naam, Klerks Metaaltechniek & Machinebouw, en het 'oude' bedrijf, Klerks Machines verhuisde naar een nieuwe locatie op hetzelfde bedrijventerrein. Het eerste bedrijf ging zich focussen op diverse werkzaamheden die met onderhoud aan technische installaties bij productiebedrijven te maken hebben, alsmede de engineering, ontwikkeleling, en bouw van diverse industriële machines. Ook werden er zaken als framebouw verricht, en allerlei andere bezigheden die verwacht kunnen worden van 'het smidje op de hoek.' Klerks Machines ging verder met de werkzaamheden die te maken hadden met de stratenmakerssector.

De zaken gingen goed, en beide bedrijven raakten in aanraking met steeds interessantere projecten. Eind 2013 werd echter duidelijk dat de werkzaamheden zo verschillend van aard waren, dat John heeft besloten één van de bedrijven van de hand te doen. Aangezien hij diep in zijn hart altijd die machinebouwer is gebleven waar hij op jonge leeftijd al om bekend stond, was het toen het erop aan kwam geen moeilijke beslissing meer, en werd er besloten Klerks Machines te verkopen. En ondanks dat John Klerks dit altijd met heel veel plezier heeft gedaan, wist hij dat dit voor hem de enige juiste keuze was.

Dit was meteen de kans voor een stukje professionalisering. De naam Klerks Metaaltechniek & Machinebouw werd veranderd in Klerks Technical Solutions & Services. Dit om aan te geven dat de focus voortaan gelegd zal worden op het meedenken met opdrachtgever, en deze te ontzorgen, het toevoegen van waarde voor deze opdrachtgevers. De oude naam wekte toch te veel de indruk dat Klerks niet meer was dan een constructiebedrijf met machinebouwambities. Nadat Klerks zich meerdere malen bewezen had als machinebouwer was de tijd nu dan toch gekomen om zich onderscheidend op te gaan stellen. 

 

Dit zijn wij nu

Inmiddels zijn wij uitegroeid tot een bedrijf wat dankzij onze mensen de kennis en kunde in huis heeft om de klanten dat te bieden wat zij willen hebben, passende technische oplossingen die zeker geen nieuwe problemen veroorzaken.

Dankzij een zeer uitgebreid netwerk en diverse samenwerkingen met andere gerenomeerde bedrijven durven wij als firma Klerks te zeggen dat wij niet zomaar een uitdaging uit de weg zullen gaan. Indien u op dit moment dus met technische problemen zit mag u ons ook uitdagen! Wij nemen graag de tijd voor u.

Team Plaatje